Efter flertalet blödningar och besök på ögonmottagningen de senaste månaderna är det konstaterat att det inte handlar om glaskroppsavlossning. Utan att det är linsen i ögat som skaver mot regnbågshinnan vilket skapar dessa blödningar. Linsen sitter inte helt rätt sedan gråstarrsoperationen för ca 10 år sedan. Men det är först nu den har börjat krångla.

Har försökt sammanställa blödningarna i efterhand för att få koll på hur ofta det skett. Tror att detta ska stämma. 17/1 – Onsdag
18/1 – Torsdag
13/4 – Lördag
24/5 – Fredag
30/6 – Söndag
1/7 – Måndag
5/7 – Fredag
6/7 – Lördag (2ggr inom några timmar)

Senaste återbesöket

I måndags 15/7 var jag på återbesök på ögonmottagningen. Trycket i ögat var lite högre än senast jag var där men det ligger fortfarande inom referensvärdet.
Det fanns fortfarande en inflammation samt rester kvar i ögat från de senaste blödningarna. Och jag ska fortsätta med kortisonögondropparna men minska till 3 om dagen.

Läkaren sa att han skulle diskutera min situation med kirurgerna om hur vi går vidare och återkomma med mer information via brev eller telefon. Och att jag skulle fortsätta med ögondropparna tills jag hör något annat.

Telefonsamtal, tisdag 16/7

Läkaren ringde och sa att han hade pratat med kirurgerna och att de vill vänta med operation.
Kommer bli kallad igen om 4 veckor och tolkade det som att jag kommer få gå på regelbundna kontroller var fjärde vecka.
Så får vi se hur det har utvecklat sig till hösten om det behövs en operation eller inte. Han förklarade även att om det blir en operation så kommer det att bli en tvådelad. I den första operationen tar man bort min nuvarande lins och sedan får gå utan i ett par månader. Och i den andra operationen sätter man i en ny lins som man fäster lite annorlunda än den som sitter i nu.

Men fortfarande ska jag höra av mig så fort jag får blödningar. Vilket bara det är rätt tröttsamt då jag oftast måste gå via 1177 vilket innebär lååånga kötider i telefon varje gång… Samt att man måste dra hela historien varje gång.

Så får hålla tummarna att det hux flux bara ger med sig så att man slipper allt detta bök men har dock inte allt för stor tro på det…

Föregående inlägg Glaskroppsavlossning
Nästa inlägg Då var det dags igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *