Idag var Albin på kontroll på Ögonmottagningen på USÖ och han fick träffa en kirurgläkare som verkade riktigt bra.
I nuläget använder han kortisondroppar några gånger om dagen och han ska nu fasa ut dem genom att minska med 1 droppe om dagen varje vecka.
Sen var trycket lite högre i det höger ögat (i det ögat som han får blödningar i), vänster hade 14 och höger 24. Så han kommer bli kallad på kontroll igen.

Det positiva var att såret idag var väldigt litet och än så länge finns det chans att blödningarna slutar av sig självt. Att det har tagit 10år (efter gråstarroperationen) innan linsen börjat skava och orsaka blödningar är tydligen ett bra tecken för att det ska kunna läka ihop av sig självt.

I dagsläget rekommenderar läkaren inte operation. Dels för att det är en rätt stor operation/operationer och så är det stor risk att synen kommer att bli sämre av den/dem.

Men blödningarna får inte blir för stora eller för många.
Så vi får hålla tummarna helt enkelt att det läker ihop och slutar av sig självt.

Hur gick denna dag ihop då?
Vi har bara en bil och Albin skulle både jobba och åka till USÖ samt så fick han inte köra bil hem.
Jag kompade lite på morgonen så jag kunde skjutsa Albin till jobbet. Sen hämtade mamma och pappa Albin på jobbet och skjutsade honom till USÖ och väntade på honom tills han var klar. Sen bjöd de Albin på lunch innan de skjutsade hem honom. Supersnällt. Är så tacksam för all hjälp.

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg HÖKÖGA
Nästa inlägg Blandad helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *