I år blev det 5 veckor ledigt i sträck, så himla skönt. Det behövdes. Albin började jobba lite grann den 5 juni så han har inte haft så mycket semester. Han var bara ledig 2 veckor då företaget hade stängt.
Och jag tror nog att det fungerar så här långt för honom att jobba. Han får bara tänka på att backa några steg och lägga in lite mer vila på ”fritiden”.

Vi har mest varit hemma under semestern och fixat lite i trädgården bland annat. Vi har ju en stor gräsmatta som behöver klippas och lite odlingar som vi måste greja med. Men skönt bara att koppla bort jobbet och inte ha några måsten.

Vi började med att köpa nya möbler till Altan, vi hade haft de gamla sen vi flyttade in 2006 och de hade nog stått där x antal år innan tog över huset också så vi tänkte att vi skulle uppdatera oss lite. Det blev 2 bord och 8 stolar och en ny grill och ett rullbord. Ny saknas bara en liten myshörna men det fixar vi inte till i år.

De första 2 veckorna var vi hus, pool och kattvakt. Det var dock inge bra väder så det blev inte så mycket att ligga vid poolen men en dag lyckades jag i alla fall med det 🙂 Annars regnade det ganska mycket under denna period så vi fick tömma poolen på lite vatten några gånger istället 😉 Vi var kattvakt till 2 gulliga katter Sofie och Pricken.

Sen har det blivit en del fiske, mest för Albin men jag var med några gånger. Lite blandat resultat på fångsten. Men det var nån dag som Albin hade riktigt tur med Gösen, tror han fick 7-8st men de flesta fick simma vidare då man bara fick ta upp 3st.
En dag tänkte vi att vi skulle prova trolla lite på hjälmaren och så tänkte vi att vi skulle testa gasolköket som Albin fick när han fyllde. Så det packade vi ner och lite korv med bröd som vi tänkte steka. Vi kom ut vid lunch så vi började faktiskt med att steka lite korv jättemysigt var det. Men sen när vi skulle åka ut och trolla så blåste det det och det blev en massa vågor. Det gillar jag inte men jag sa att Albin fick fiska lite om han ville men att jag satt helst inte rörde mig så mycket. Albin tyckte också att det blev lite jobbigt så vi åkte tillbaka rätt snart.
När vi hade fått upp båten så började Albin må rätt dåligt. Han kände sig inte alls i form. Så jag packade ihop allt och körde bil och båt hem.
Väl hemma så fick Albin lägga sig en stund och vi kom nog fram till att han inte riktigt tyckte om vågorna på sjön.

Sen har vi varit på kalas. Mosters lilla prinsessa fyllde 4 år och som hon hade längtat efter denna dag.

Sen har jag lärt Daisys storebror att cykla. Han ville nämligen inte lära sig i början men nu skulle vi ut på ett ”slutprov”. Vi skulle cykla en längre runda (blev nog totalt ca 2 mil) med fikapaus och han skulle då visa att han kunde cykla helt själv. Start och stopp, hålla sig på kanten osv. Och om han lyckades skulle vi alla gå ihop och köpa honom ett nytt tv-spel. Ni ser nedan vad som hände 🙂
Nu tycker han att det är skitkul att cykla och har varit ute med familjen massor med gånger.

Sen har vi bara tagit dagen som den kommer. Det har regnat en del och varit väldigt växlande i väder. Ena stunden sol, sen regn, sen sol osv. så det har inte alltid gått att planera något.
Men det har varit en bra semester och trots att det är lite ångest att börja jobba imorgon så känns det ändå som att jag varit ledig ett tag och kunnat varva ner.

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg Då var det dags igen…
Nästa inlägg Back to work

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *