Igår när jag cyklade till jobbet så började cykeln låta väldigt konstigt när jag kom in i Marieberg ungefär. Den lät både när jag bara rullade, trampade eller stängde av motorn.
Fortsatte cykla till jobbet och sen berättade jag detta för Albin, hade även spelat in ljudet som jag skickade till Albin. Han kom förbi mitt jobb sen när han hade slutat sitt jobb. Och vi kom fram till att det kan vara ekrarna på något sätt för de kändes lite lösa och när han rörde dem så blev det ungefär samma ljud som när cykeln rullade. Men han tog med sig cykeln hem och min kära lilla pappa hämtade och skjutsade hem mig efter jobbet.

Väl hemma sen så kom vi fram till att det troligtvis inte var ekrarna ändå. Albin skruvade isär hjulet och det var en mutter (hjullager kona”) som såg lite skadad ut. Albin gjorde rent allt och fettade in det och skruvade ihop. Men ljudet var kvar.

Så då fick vi ta ett beslut om hur vi skulle lösa morgondagen (idag). Jag började dagen med att tidigt åka in till jobbet för att hämta datorn så jag kunde jobba hemma. Sen åkte Albin iväg med passaten till verkstaden för de skulle byta bussningar. Där hämtade pappa och mamma honom, för jag kunde inte hämta honom för vår andra bil är stendöd (ska in till verkstan nästa vecka). De kom hem till hos och käkade frukost. Mamma och pappa tog med Roxie på en promenad medan Albin tog mediciner och vilade lite.
Sen åkte de in till stan för att se om de kunde få någon hjälp med mitt cykelhjul. De åkte till Elcykelpunkten där jag köpt cykeln och de tog bilder och grejer för att skicka in till Merida för att se om det skulle gå på garantin. De sa även att det inte var någon fara att cykla på cykeln.

Väl hemma sen så provade Albin ta isär allt igen och fetta in allt på nytt (med nytt fett som han köpt) och när han skruvade ihop allt så var cykeln tyst. Så nu är det bara att hålla tummarna. Men muttern ska inte se ut som den gjorde så vi hoppas vi kommer få ordning på den så småningom för vi vet ju inte om det kommer börja låta igen.
Men imorgon blir det cykel till jobbet igen.

När jag slutade jobbet så var det nästan bara för mig att byta och och åka. Jag åkte först till jobbet och lämnade datorn (så jag slipper ta den på cykeln imorgon) och sen iväg för att spela padel.
Idag hamnade jag på plats 4 av 20. Känns som jag är den ständiga 4:an…hahaha!

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg Barnvakt och kökstjänst
Nästa inlägg 70-ÅRS FEST

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *